Menopauza a pleť po padesátce

Menopauza a pleť po padesátce

V období přechodu prochází ženské tělo celou řadou změn.  Včetně pokožky, která vlivem úbytku estrogenu ochabuje rychleji. Vaječníky produkují méně estrogenu, který aktivuje v pokožce klíčový kolagen. Změny pleti během menopauzy mohou probíhat pozvolna, ale často jsou rychlé a výrazné.

Menopauza vysušuje pleť

Za vysychání může zhoršená schopnost horní vrstvy kůže zadržovat vodu a pomalejší obnova starších buněk za mladší a kvalitnější. Pokožka se ztenčuje, její ochranná bariéra je slabší a může se lehce podráždit.

Ošetření:

Skinbooster – do pokožky se vpracuje zasíťovaná kyselina hyaluronová ultra-tenkými jehličkami nebo kanylou. Hloubkovou hydratací pleť dostane hydratační šok a vizuálně se omladí.

Mezoterapeutické koktejly – injekční vpravování roztoků s obsahem vitamínů, aminokyselin, minerálů a kyseliny hyaluronové do pokožky k revitalizaci unavené a suché pleti. Výborná i jako prevence. Ošetřujeme obličej, krk, dekolt a hřbety rukou.

V menopauze se zrychluje tvorba vrásek

Poklesem a sníženou kvalitou elastinu a kolagenu se zviditelňují jemné rýhy a vrásky kol očí a úst. Zmenšenou pružností ochabují tváře, povoluje se kontura dolní čelisti a brada.  Především v oblasti krku, tváří a čelisti.

Úbytek estrogenu také způsobuje změny v ukládání tuku, který se přesouvá do nižších partií, tedy z tváří směrem dolů, kde rozšiřuje obličej do obráceného trojúhelníku.

Ošetření:

Plexr- „nechirurgický eye lift“-  tvoří plazmovou energii, při které se pokožka bodově smršťí, postupně se vypne a vyhladí. Tímto způsobem můžeme pozvednout povadlá víčka.

SmoothFace – frakční laserový peeling je miniinvazivní zákrok Laser působí v hluboké, střední i povrchové vrstvě kůže, díky čemuž je efekt omlazení znásoben.

V menopauze se pokožka ztenčuje a povoluje

Naopak z tváří, krku, rukou a paží tuková vrstva, která sloužila i jako jakýsi podpůrný polštář pro napnutí kůže, mizí. Kůže v těchto oblastech tak povadá a řasí se.

Ošetření:

Mikrojehličková radiofrekvence  Ellisys Sense – dvojitý efekt zpevnění pokožky průnikem mikrojehliček a cíleného zavedení tepla do vybrané hloubky s minimálním zraněním povrchu pokožky. Jeden z nejúčinnějších zákroků na zřasenou a povolenou pokožku.

Laserová rejuvenace – neinvazivní revitalizace kolagenních a elastických vláken. Pleť zůstává hladší, vypjatější, zlepšuje se povrchová textura, redukují se nerovnosti a jemné vrásky.

Výplně Lanluma a Radiesse – pronikají přímo mezi kolagen a podporují jeho zmnožení. Aplikace na obličeji, krku a dekoltu pokožku zpevní a vypne s dlouhodobým efektem.

Ulthera – nejsilnější HIFU technologie pro hloubkový nechirurgický SMAS „lifting“. Ultrazvuk prochází do nejhlubších vrstev a dlouhodobě pokožku zahušťuje. Ideální na dolní partie obličeje, včetně kontur.

Akné v menopauze

Akné může vznikat dva až tři roky před samotným přechodem. Poklesem ženských hormonů jsou v nadbytku hormony mužské – androgeny. Hormonální nerovnováha vede k hromadění mazu v pórech a zánětům kůže. Zánětlivé papulky jsou více kolem brady, spodní čelisti a na krku. Jsou hlouběji uloženy a vstřebávají se pomalu.

Ošetření:

Akné NdYAG laser – tlumí aktivitu mazových žláz tak a záněty kůže a zároveň vypíná a remodeluje jizvy vzniklé jizvičky.

Modré světlo – protizánětlivé účinky snižují výskyt bakterií v pokožce, které mají přímý vliv na tvorbu akné. Zesiluje laserového ošetření akné.

V menopauze „stárnou“ i vlasy

Vlasy se ztenčují, jsou jemnější, snižuje se počet folikulů a vlasy nedorůstají původní délky. Zkracuje se růstová fáze, proto více vypadávají. Zvýšení mužských hormonů může způsobit androgenní alopecii s vypadáváním vlasů na temeni a v koutech.

Ošetření:

Vlasová mezoterapie – série aplikací regenerační roztoků k zastavení vypadávání vlasů, zesílení a aktivaci jejich růstové fáze.

Plazmaterapie – vlastní růstové faktory v krevních destičkách pomáhají regenerovat a obnovit vlasové folikuly ve vlasové linii.

Nečekané hormonální ochlupení

Jedním ze signálů hormonální nerovnováhy ve prospěch mužských pohlavních hormonů je zvýšený růst tmavých chloupků, nejčastěji na horním rtu.

Ošetření:

Laser GentleLASE – je nejúčinnější laser k odstranění chloupků ve všech partiích. Při opakovaném ošetření zničí vlasové cibulky a zastaví růst chloupků. Zákrok je třeba 3-6x opakovat.

Come for consultation

call us

606 048 188

Contact us