Lidské rty jsou jedinečné

Lidské rty jsou jedinečné

Většinu žen prý nejvíce potěší, když muž ocení krásu jejich rtů. Muži se prý při setkání s opačným pohlavím prvních pět vteřin zaměří na rty svého protějšku. Nemusí být vždy tak plné, jako má Angelina Jolie, stačí když jsou pěkně tvarované a na povrchu hladké.

U žen plné rty představují smyslnost a atraktivitu. Rty jsou velmi citlivé, protože mají na povrchu jemná nervová zakončení a současně jsou protkány hustou sítí krevních kapilár, které jim dodávají atraktivní červenou barvu. Proto nám rty blednou při promrznutí nebo stresu.

Rty vlastně nikdy nezahálí. Používáme je při mluvení, líbání, naštvaném stažení i smyslném špulení… Mohutný sval obkružující rty, latinsky musculus orbicularis oris, se skládá ze dvou částí a společně s dalšími osmi svaly ovládá tuto mimiku.

LIDSKÉ RTY JSOU JEDINEČNÉ

Zvláštnosti rtů

  • Rty nemají potní žlázy, takže pot při stresu nebo v horku vzniká pouze nad rty
  • Pokožka rtů se 3-5 buněčnými vrstvami je ve srovnání s pokožkou jiných částí obličeje velmi tenká
  • Rty nemají mazové žlázy, proto mají vysoký sklon k dehydrataci, předčasné suchosti a praskání
  • Nedostatek melanocytů nechrání rty před sluncem, proto se rychleji spálí a poškodí
  • Rty jsou zatíženy mechanickou námahou při mluvení, ale i úsměvu

Ideální poměr velikosti rtů

Podle studií je velikost rtů ideální, pokud je šířka dolního rtu dvojnásobkem šířky horního rtu. Toto pravidlo praví, že harmonie mezi oběma částmi je dána poměrem 1:1,6.

Mladší ženy a dívky nebývají spokojeny s tvarem a velikostí svých rtů. Abychom dosáhli přirozeného efektu, snažíme se udržet takzvaný Kupidův oblouk, tedy podobu do V u horního rtu. V mnoha případech chtějí ženy tzv. „kalifornské rty“, tedy plné po celém obvodu.

LIDSKÉ RTY JSOU JEDINEČNÉ

Rty s námi stárnou

Starší ženy zase trápí jejich splasknutí a vrásky na okraji kontur, do kterých se rozpíjí rtěnka. Stejně jako v celém obličeji i u rtů dochází s věkem k úbytku objemu tkáně. Rty se postupně začnou ztenčovat, otáčet směrem dovnitř, povrch je zřasený nebo rozbrázděný.

Co dokáží dermální výplně

Pokud příroda nevykouzlila až tak krásné rty, lze to napravit. Výplně s kyselinou hyaluronovou mohou upravit jak velikost rtů, tak jejich tvar, vyrovnat asymetrie nebo zvednout ústní koutky.  Současně se do rtů doplní látky, jež dříve byly přirozenou součástí mezibuněčné hmoty v pokožce i ve rtech.

Není nutné se obávat „nafouknutých rtů“, jejich velikost je vždy přímo úměrná použitému množství gelu. Pokud se výplň aplikuje do správných míst v přiměřeném množství, vytvoří přirozený plnější tvar rtů nebo lehce upraví jejich tvar. Je však třeba zvolit kvalitní materiál, který bude dostatečně plastický a nebude ve rtech tvořit hrudky.

Výplně Juvéderm®

Výplně Juvéderm® jsou na špičce co se týče kvality a trvanlivosti. Mají kromě CE také FDA certifikaci, to znamená, že jsou velmi bezpečné.  Ve tkáni jsou měkké, dobře se rozprostírají a působí přirozeně.  Navíc obsahují anestetikum pro zmírnění citlivosti v průběhu zákroku.

LIDSKÉ RTY JSOU JEDINEČNÉ

Trvanlivost výplní ve rtech záleží na více faktorech jako jsou: původní velikost rtů, množství aplikované látky, vlastní metabolizmus, životní styl a zdravotní stav. Výplně Juvéderm® mají trvanlivost až 12 měsíců, nová řada vyrobená Vycross technologií až 16 měsíců. Při aplikaci do rtů může někdy být vzhledem k specifické stavbě rtu trvanlivost kratší.

Pokud se rozhodujete, zda si nechat rty zvětšit dermálními výplněmi, vždy dbejte na výběr zdravotnického zařízení, výběr používaných materiálů a zkušenosti lékaře.

Приходите на необязательную консультацию

Позвоните нам

606 048 188

Напишите нам