Jak se zbavit kruhů pod očima

Jak se zbavit kruhů pod očima

Tmavé zbarvení kruhů pod očima je většinou dáno geneticky, a to zvýšenou pigmentací nebo
prosvítáním kruhového očního svalu a cévní pleteně pod tenkou kůží.

Do anatomie oka patří samotné oko, oční víčka a oční kosti. Kůže kolem očí je velmi tenká. Obvykle zde chybí podkožní tuk nebo je ho zde jen velmi malé množství. Vzhledem k velmi malému množství potních a mazových žláz je kůže velmi jemná a sama se nepromašťuje. Krevní a lymfatické cévy tvoří propletené sítě a jejich uložení těsně pod pokožkou zvýrazňují tmavé oční kruhy.

Na prohlubování kruhů pod očima se nejčastěji podílí anatomické změny spojené se stárnutím. Pokožka se ztenčuje, podkožní tuk ubývá a vlivem gravitace klesá a vytváří tukové váčky. Oční sval a nafialovělé cévy naléhají těsně na pokožku a odstín kruhů tmavne. Celkový vzhled působí unaveným až strhaným dojmem a může také přidávat na věku. Se vznikem tukových váčků se pak trojúhelníkovitá oblast pod očima opticky více propadá.

Nejmodernějším řešením je aplikace speciálně vyvinutých dermálních výplní s kyselinou
hyaluronovu, případně kombinace s dalšími metodami.

CO OVLIVŇUJE VZNIK KRUHŮ POD OČIMA

Dědičnost: Pokud máte tmavé kruhy v rodině, budete k nim náchylnější.

Stárnutí: s přibývajícím věkem se pokožka pod očima se stává tenčí a drobné žilky jsou stále patrnější.

Alergie: chronická kožní onemocnění, jako je ekzém nebo kožní alergie, mohou zvýraznit tmavé kruhy pod očima. Jsou často spojena se svěděním, jejich mnutím a škrábáním může dojít ke ztenčení a ztmavnutí jemné pokožky. U lidí, kteří trpí sennou rýmou nebo potravinovými alergiemi, bývají kruhy dosti patrné.

Výživa: špatné stravovací návyky a nedostatek vitaminů povede ke vzniku tmavých kruhů, stejně tak jako dehydratace nebo nedostatek železa.

Nadměrné opalování: během slunění se aktivuje kožní pigment i v oblasti kolem očí, a to může způsobit tmavnutí. Pokud se pokožka navíc spálí, bude ještě tenčí a vrásčitá.

ZÁKROKY K VYHLAZENÍ KRUHŮ POD OČIMA A ZPEVNĚNÍ OČNÍHO OKOLÍ

Výplně kyselinou hyaluronovou

Na naší klinice pracujeme v problematickém očním okolí se speciální jemnou výplní, která je určena právě k revitalizaci očního okolí. Rovnoměrně se rozprostře a přirozeně vyplní propady pod očima. Zvýšením hustoty pokožky se obnovuje i její schopnost opět odrážet světlo. Důsledek toho všeho je odstranění kruhů pod očima. Zákrok probíhá pouze v lokální anestezii, výsledný efekt je okamžitý. Nejdůležitější při tomto zákroku kromě vhodně zvoleného přípravku je zkušenost lékaře, neboť oblast je anatomicky složitá a vyžaduje precizní aplikaci. Nejčastější komplikací špatně provedeného výkonu je otok pod očima.

Mikrojehličková radiofrekvence

Pomocí jemných jehliček se zavádí tepelná energie přímo k cílové tkáni – ke kolagenním vláknům aniž by byl výrazně poškozen povrch pleti. Po sérii ošetření se stahují kolagenní vlákna a tvoří se nová. Výsledným stavem je vypnutí a zesílení povrchu pokožky.

Mezoterapie

Prohlubně a kruhy pod očima lze redukovat a odstranit speciální jemnou technikou aplikace aktivních látek do problémové partie, které pozitivně působí na vyhlazení oblasti pod očima, ale i kolem celé očnice. Efekt je viditelný ihned po ošetření, odstraňuje unavený výraz tváře a šetří čas od neúspěšného překrývání make-upem.

Zlepšení stavu v okolí očí můžeme docílit pomocí mezoterapie, při které se tenkou jehličkou aplikují regenerační látky přímo do kůže, přibližně do hloubky tři milimetry.

S ohledem na to, že jehlička je velmi tenká, je zákrok nebolestivý.V případě přání pacienta je i přesto možné předem použít znecitlivující krém. Pro optimální efekt doporučujeme ošetření dvakrát až třikrát zopakovat, a to s tří až čtyřtýdenním odstupem.

Krev, která prochází v žilkách těsně pod povrchem pokožky dodává pleti modravý nádech a vznikají tak tmavé kruhy a propady pod očima.

Mezonitě

Mezonitě aktivují přirozenou obnovu pokožky, omezují vrásky a zpevňují ji. Hladká vstřebatelná biovlákna vytvoří těsně pod povrchem pokožky jemnou síť , kterou se proplétají kolagenní vlákna. Pokožka v ošetřené oblasti zesílí a vypne se a kruhy se zjemní.

Plazmaterapie – PRP plazma bohatá na trombocyty

Růstové faktory z vlastních krevních destiček jsou nejdůležitější složkou při regeneraci vlastní plazmou. Hlavním efektem plazmaterapie je obnovení aktivity kožních buněk na povrchu a kolagenních vláken ve středních a hlubších vrstvách pokožky. Výsledkem je přirozená regenerace očního okolí, zmírnění kruhů pod očima bez ovlivnění mimiky.

Microneedling

Mikrojehličkování je založeno na samoobnovovací schopnosti pokožky. Jehličky vytváří v pokožce mikrotraumata, která při procesu hojení spouštějí novou tvorbu kolagenu. Kromě stimulace tvorby kolagenu mikrojehličkování také vytváří kanálky, kterými jsou účinné látky absorbovány mnohem rychleji a efektivněji.

Kommen Sie zu einer unverbindlichen Beratung

Rufen Sie uns jetzt an

606 048 188

Schreiben Sie uns