Jak vypnout ochablé kontury

Jak vypnout ochablé kontury

Když začne pokožka v obličeji společně s tukovými polštářky klesat, oblast podél brady a pod ní se deformuje. To dodává obličeji „těžký“ vzhled a kontura přestane být ostrá.

Proč vznikají "syslíky" v oblasti kontur

S přibývajícím věkem a gravitací pokožka ztrácí pevnost a pružnost. Kontura dolní čelisti začne být zvlněná. Zvláště patrná jsou prověšení po stranách brady, které se někdy nazývají „syslíky“.

sysliky (470×270)

Kromě přirozeného stárnutí a gravitace jsou další faktory, které změnu urychlují:

- úbytek podkožní tukové vrstvy a současně posun tukových polštářků směrem dolů zesiluje prověšení linie čelisti. Tuk má totiž tendenci atrofovat tam, kde bychom chtěli, aby zůstal – vysoko ve tvářích, a naopak zvětšovat svůj objem tam, kde nechceme – v oblasti podbradku, na krku a nad nosoretními rýhami

- snížení váhy zvýrazní propady tváří a další pokles kontur

- ochabnutí svalových vláken povolí linii dolní čelisti

- mírný úbytek kostní hmoty začíná po 35. roce.  V obličeji dochází k jemnému vyhlazení nadočnicových oblouků, lícních kostí a úhlu dolní čelisti a brady

- špatný životní styl a některé návyky také negativně ovlivňují pevnost a pružnost pokožky. Nadměrné slunění, kouření nebo drastické diety ovlivní kvalitu a pevnost pokožky

Možnosti vypnutí kontur dolní čelisti

Dermální výplně

Začínající známky povolení kontur lze vyrovnat nebo zmírnit aplikací silně zasíťované výplně kyseliny hyaluronové. Umístění do tváří nebo těsně před uši pokožku lehce vypne. Výplně lze také aplikovat přímo podél kontury spodní čelisti a při středním povolení ji tak zcela vyrovnat.

Výplně s kalcium hydroxyapatitem kromě vyrovnání kontur navíc stimulují tvorbu kolagenu k prodloužení výsledného efektu a zpevnění oblasti. Aplikace hluboko v podkoží vyžaduje odborné znalosti anatomie obličeje a přesné umístění, aby byly výsledky co nejlepší. 

dermalni-vyplne-pred_166.jpg (470×270) dermalni-vyplne-po_167.jpg (470×270)

Ultherapie

Jediný nechirurgický zákrok, který má povolení FDA k liftingu kůže na krku, pod bradou a u obočí.

Fokusovaná energie ultrazvuku dosáhne stejné vrstvy, která je operována estetickými chirurgy bez narušení povrchu pokožky. Zahříváním hlubokých vrstev se povislá kůže čelisti zpevňuje a mírně vypíná díky zmnožení kolagenu. Zákrok je jednorázový. Efekt se navyšuje postupně během 2-3 měsíců.

ultherapie_169.jpg (470×270)

Mini facelift

Operační řešení povislé a nadbytečné pokožky je zlatým standardem, pokud neinvazivní metody nejsou pro zlepšení již dostačující.

V poslední době je trend tzv. mini facelift, který se provádí i v lokální anestezii. Zákrok je šetrný a rychleji se hojí. Lze spojit s liftingem krku, pokud je i zde pokožka volná a zřasená.

Laserová liposukce

Laserová liposukce je vhodná, pokud v oblasti kontur a podbradku je tuková vrstva. Laser tuk rozpustí, odsátí je důkladné a zároveň jemné. Další efekt laserové liposukce je přitažení pokožky v oblasti čelisti vysokou teplotou laseru.

Thread lifting – niťový lifting

Lifting pomocí nití je vynikající volbou pro povislé tváře, zvlněné kontury a ochablou bradu. Nitě s drobnými háčky vypnou povislou oblast. Kolem nití se zároveň aktivuje kolagen, který dále zvyšuje pevnost pokožky.

Zákrok má nejlepší výsledky u osob s menším až středním ochabnutím.  Má téměř okamžitý efekt s minimálními prostoji. Výsledky liftingu nitěmi jsou srovnatelné s chirurgickým liftingem, trvanlivost je však kolem 12 měsíců. Zákrok lze kdykoliv opakovat.

thread-lifting-nitovy-lifting_165.jpg (470×270)

Mikrojehličková radiofrekvence

Zvyšuje množství kolagenu až na trojnásobek během několika měsíců. Vypnutí a zpevňuje pokožku v oblasti podbradku a přilehlých kontur.

Radioaktivní energie proniká do pokožky pomocí jehliček a v hloubce se mění na teplo. Pokožka je po zákroku začervenalá 1-2 dny, poté jsou na ní téměř nepatrné mikrostroupky. Ošetření je rychlé, nedochází k žádným prostojům v běžných činnostech. K výslednému efekty jsou doporučeny 2-3 sezení s odstupem jednoho měsíce.

Kommen Sie zu einer unverbindlichen Beratung

Rufen Sie uns jetzt an

606 048 188

Schreiben Sie uns