Na krásu máme kmenové buňky

Na krásu máme kmenové buňky

Výtažky z kmenových buněk  obnovují  poškozené buňky v pokožce, zvyšují tvorbu mezibuněčné hmoty s obsahem kyseliny hyaluronové. Svým účinkem pomáhají k  pevnosti a pružnosti pokožky a  zesilují elasticitu pleti.

Co jsou kmenové buňky

Kmenové buňky je skupina buněk, které jsou určeny k sebeobnově orgánů nebo se podílejí na jejich opravách při poškození. V lidském těle se nacházejí téměř ve všech orgánech, ale jsou vzácné. Mohou z nich vznikat různé typy buněk a nahrazovat tak poškozené buňky a opravovat tkáně.

Kmenové buňky jsou pro své vlastnosti velkou nadějí pro regenerativní medicínu. Mají za úkol opravovat poraněné tkáně a nahrazovat odumírající buňky.  V klinických studiích se testují  např. v ortopedii, neurologii, kardiologii, oftalmologii a dermatologii.

bcdclinic.cz - kmenové buňky - mezoterapie - detail

Mezenchymální kmenové buňky

Mezenchymální kmenové buňky je skupina  kmenových buněk, která se nachází v kostní dřeni, můžeme je také získat z tukové tkáně  po provedené liposukci nebo z pupečníkové krve. V současné době jsou nejvíce studovaným typem buněk, produkují velké množství látek podporujících regeneraci a obnovu tkání.

bcdclinic.cz - kmenové buňky - mezoterapie - 3

Účinky kmenových buněk v dermatologii

Výtažky z kmenových buněk jsou bohaté na řadu bioaktivních látek, které podporují metabolické procesy v kůži. Aktivují množení nových buněk a obnovují jejich funkčnost ve všech vrstvách pokožky.

Účinné látky vstupují do hlubokých vrstev pokožky, kde cíleně aktivují kolagen a kyselinu hyaluronovou, které jsou hlavními složkami zajišťujícími pevnost, elasticitu a hydrataci pokožky. Díky obsahu růstových faktorů zlepšují i prokrvení tkáně, proliferaci a aktivitu buněk vlasových folikulů.

Allstem. extractTM -  vysoké koncentrace účinných látek z kmenových buněk k profesionální mezoterapii

Ampule Allstem. extractTM  firmy Scimed obsahují mimořádně účinné  bioaktivní výtažky z kmenových buněk k revitalizaci pleti. Metodou mezoterapie jsou dopraveny účinné látky ve váčcích - tzv. exosomech i do hlubších vrstev, kde uvolňují  peptidy a růstové faktory, které přirozenou aktivitu pokožky.

Růstové faktory zahrnují:

  • EGF - aktivuje tvorbu kolagenu a elastinu, růst a dělení epidermálních buněk, pomáhá regeneraci pokožky, zjemňuje pleť a zvyšuje její odolnost
  • VEGF - aktivuje regeneraci a tvorbu drobných cévek, čímž podporuje dostupnost živin v pokožce
  • TGF - aktivuje regeneraci pokožky na buněčné úrovni
  • GCFS- omlazuje pleť navýšením hladiny kolagenu, elastinu, 3% hyaluronové kyseliny, uzamykající hydrataci v hlubokých vrstvách pokožky a vytvářející ochranný film zabraňující ztrátě hydratace na povrchu.

Allstem. extractTM -  vysoké koncentrace účinných látek z kmenových buněk k profesionální mezoterapii

Díky obsahu růstových faktorů se zlepšuje  prokrvení tkáně. Obnovení funkce funkce kožních buněk vede k redukci vrásek, obnovení pevnosti a pružnosti pokožky.

Kommen Sie zu einer unverbindlichen Beratung

Rufen Sie uns jetzt an

606 048 188

Schreiben Sie uns