Proč jsou Laserové, radiofrekvenční a ultrazvukové přístroje v estetické medicíně

Proč jsou Laserové, radiofrekvenční a ultrazvukové přístroje v estetické medicíně

Komplexní a účinný proces omlazení pleti se neobejde bez tzv. energetických přístrojů. Současná estetická dermatologie využívá lasery, radiofrekvenci nebo ultrazvuk ke zlepšení pokožky, jejíž kvalita se vlivem přirozeného, ale i předčasného stárnutí zhoršuje. Vypadat o pár let mladší Neboť jednotlivé vrásky…

Proč je třeba kombinovat více zákroků ke zlepšení pokožky

Naše pokožka se dělí na povrchní vrstvu – tzv. epidermis, která se skládá z několika vrstev rohových buněk. Druhou část tvoří podkoží – tzv. dermis, jejíž hlavní složky jsou kolagen, elastin a pojivová vlákna. S rostoucím věkem se přirozená tvorba kolagenu a elastinu zpomaluje a schopnost kůže vázat vodu se snižuje. Kůže vypadá ochablejší a prohlubují se vrásky.

⦁ Elastická vlákna udržují pružnost a roztažitelnost pokožky
⦁ Kolagenní vlákna zajišťují odolnost a pevnost kůže

K regeneraci kolagenu a elastinu v této vrstvě jsou však nezbytné přístroje s vysokou energií, která se po dopadu na pokožku mění na teplo. Zvýšením teploty nad 40°C dochází nejprve k narušení a v průběhu hojení pak ke stažení kolagenních a elastických vláken. Tento proces ve výsledku vede k vypnutí a zpevnění pokožky a udržení její pružnosti.

Nejlepšího efektu zlepšení kvality pokožky dosáhneme cílenou kombinací jednotlivých zákroků včetně ošetření povrchu pokožky mezoterapií, skinboosterem …Jednotlivé zákroky a jejich kombinace jsou navrženy lékařem individuálně pro každého klienta.

ZÁKROKY POMOCÍ PŘÍSTROJŮ—PRO CO SE ZÁKROKY NEJVÍCE HODÍ

⦁ E-MATRIX - RADIOFREKVENČNÍ OŠETŘENÍ PLETI NA STAŽENÍ PÓRŮ, VYPNUTÍ PLETI

Ošetření pleti e-Matrixem minimálně naruší pokožku na povrchu a současně silně prohřeje vrstvy těsně pod povrchem. Ve výsledku dojde ke stažení rozšířených pórů, vypnutí pokožky spolu se zmírněním pigmentací na povrchu. Velkou výhodou je rychlá rekonvalescence.

Na co se zákrok hodí

Zákrok je vhodný na mastnější nebo sluncem narušenou pokožku, velmi pěkné výsledky má ošetření na vyrovnání jemné pokožky pod očima, kde je vhodné jej 2- 3x opakovat.


⦁ ULTHERA – NEINVAZIVNÍ LIFTING OBLIČEJE

Ultherapie je jednorázový, velmi silný zákrok, který se provádí pomocí ultrazvuku. Vysoká energie se dostane do spodních vrstev až ke svalové povázce, tedy těsně nad svaly. Zákrok probíhá v hloubce do 4,5 mm a prohřeje pokožku až kol 50°C. Zákrok je možné provádět celoročně, protože není narušen povrch pokožky. Bezprostředně po zákroku je možno nanést make-up a pokračovat v běžných aktivitách.

Na co se zákrok hodí

Zákrok je vhodný tam, kde je silnější svalová vrstva, kterou stáhne a zpevní. Je velmi důležité odhadnout, kdy bude mít zákrok pro pacienta efekt. Povolení v oblasti kontur by mělo být začínající nebo střední, pro výrazně povolenou oblast dolní čelisti již zákrok nepřinese žádaný výsledek a mohl by být zklamáním. Důležitý je rovněž dostatečný počet pulzů provedený v cílové lokalitě. Výsledný efekt se rýsuje 2-3 měsíce. Pokožka je po zákroku hutnější v oblasti tváří a jakoby se „přilepí“ ke spodině.

⦁ CO2 FRAKČNÍ LASER

Základem ošetření CO2 frakčním laserem je prohřátí a současně odpaření povrchní poškozené vrstvy pokožky. Laserový paprsek proniká do pokožky v mikrobodech, proto je povrch méně poškozen a hojení je rychlejší.

Na co se zákrok hodí

Zákrok má nejlepší účinky po hrubší pokožku se zvrásněným povrchem nebo na stažení jizviček po akné. Často se provádí také na menších oblastech jako je horní ret. Jelikož se jedná o zákrok tzv. miniinvazivní, je při něm narušen povrch pokožky, na které se během 2-3 dnů vytvoří jemné stroupky a do týdne se odloučí. Rychlost hojení závisí na intenzitě ošetření a lokalitě. Výsledný efekt vyhlazení vrásek a vypnutí povrchu je patrný po 6 týdnech. Novou jemnou pokožku je třeba chránit před sluncem.

⦁ LASEROVÁ REJUVENACE

Podstatou laserového omlazení je regenerace kolagenního vaziva v kůži a současně aktivace buněk pro tvorbu kolagenu. Jelikož jde o zákrok neinvazivní, je třeba jej k dosažení žádoucího efektu opakovat. Optimální je 4 – 5 sezení s odstupem 3 týdnů až měsíce. Po roce je vhodné v průběhu několika sezení opět podpořit aktivitu kolagenu. Zvýšená produkce a novotvorba kolagenu vzniká asi za 12 týdnů po ošetření a poté rovnoměrně pokračuje na zvýšené úrovni. Špičkový laser Gentle YAG Pro firmy Candela má dostatečný výkon k proniknutí do spodních vrstev pokožky až ke kolagenu.


Na co se zákrok hodí

Laserová rejuvenace je tzv. metoda „polední pauzy“, nenarušuje běžný režim klienta. Zákrok trvá asi 15 minut, není při něm narušen povrch pleti, někdy může být pokožka krátkodobě zarůžovělá. Opakovanými zákroky se udržuje kvalita pokožky včetně její elasticity. Toto ošetření je vhodné i jako prevence. Po nanesení make-upu lze pokračovat v běžných denních aktivitách.

⦁ MIKROJEHLIČKOVÁ RADIOFREKVENCE

Jde o nejúčinnější variantu radiofrekvenční techniky. Pomocí mikrojehliček je tepelná energie zavedena přímo k cílové tkáni – ke kolagenním vláknům bez výrazného narušení povrchu. Dle kvality pokožky zvolíme hloubku a intenzitu ošetření. Hojení mikrovpichů pomáhá k ještě dalšímu zesílení pokožky.

Na co se zákrok hodí

Zákrok má velmi dobrý efekt u tenčí ochablé pokožky, např. krku a dekoltu nebo povislé pokožky pod bradou. Současné mechanické narušení a tepelná energie postupně pokožku stahují a vyrovnávají. Proto jsou velmi dobré výsledky při ošetření strií, které se stahují a okolí se navíc zpevňuje. Zákrok je vodné opakovat: za účelem zpevnění 2x, při ošetření strií 3 - 4x s odstupem měsíce.

⦁ INNOFILL – CÍLENÁ RADIOFREKVENCE

Ošetření Innofillem spočívá v cíleném zavedení radiofrekvenční energie pomocí tenké jehličky do menší oblasti, kterou cíleně prohřívá.

Na co se zákrok hodí

Ošetření je účinné k odstranění nebo zmenšení tukových váčků pod očima, pokud není současně nadbytek pokožky. Radiofrekvence přeměněná na teplo tuk rozpustí a ten se odplaví.

Приходите на необязательную консультацию

Позвоните нам

606 048 188

Напишите нам