Výplň spánků – „buráková hlava“

Výplň spánků – „buráková hlava“

Oblast spánků dosud nepatřila k těm, kterým byla věnována větší pozornost. Spánky však, stejně jako ostatní části obličeje, postupně ztrácí objem z důvodu vstřebávání tukových polštářků, úbytek kolagenu a vyhlazení nadočnicového oblouku. Vzhledem k tomu, že oblast spánků je přirozeně mírně prohloubená, změny jsou patrny rychleji.

Ženy často pozorují pokles spodní části obličeje a celkovou změnu tvaru - fenomén tzv."burákové hlavy", který je synonymem pro propad spánků. Nově vzniklý obrys vytváří starší vzhled výrazněji než konkrétní vrásky v obličeji.

Naše oči vnímají věci, které jsou kulaté, jako mladší. Když říkáme, že někdo 'ztratil dětský tuk', díváme se převážně na jeho spánky a tváře. Díky ztenčeným a prohloubeným spánkům se oblast propadá a nasává světlo tak, že obličej vypadá více zastíněný a méně svěží. S poklesem spánků se současně nadměrně zvýrazní lícní kosti, klesají oční víčka a konce obočí jakoby padaly z římsy.

Výplň spánků

Jak omladit oblast spánků a získat jemný, svěží vzhled

Objemová modelace neboli 3D lifting dermálními výplněmi dokáže obnovit původní objem. Dermální výplně (fillery) odlišné hustoty se při tomto ošetření zavádějí do různých hloubek měkkých tkání, a vytvářejí tak přirozený trojrozměrný 3D efekt.

Vyplněním spánkové oblasti se setřou kostěné hranice mezi spánky a tvářemi a vytvoří se měkká, splývavá kontura ve tvaru půlměsíce, která zachytí světlo v jiném úhlu a rozjasní celý obličej.

Co vše je dobré vědět před výplní spánků

1. Spánkový tukový polštářek je velmi citlivý na kardiovaskulární aktivitu. Pacienti, kteří více sportují mají tendenci ztrácet hodně tuku právě zde, stejně jako v oblasti tváří. Úbytkem tuku získá obličej hranatý tvar, který působí strhaně. Patrný je obzvláště u těch, kdo mají výrazné lícní kosti nebo nadbytek výplní ve tvářích.

Výplň spánků -  před a po
zdroj: reddit.com

2. Výplň spánků nemusí být vhodná pro každého. Pacienti s kulatým obličejem z ní nebudou mít prospěch, protože v tomto případě konkávnost spánků vyvažuje a zmírňuje kulatost obličeje.

3. Je mimořádně důležité, aby lékař dobře znal anatomii spánků a umístil výplň ve správné rovině a bezpečné hloubce, kde nejsou cévy. Ve spáncích to znamená, že se injekce aplikují buď povrchově (obvykle kanylou), nebo jehlou dostatečně hluboko.

4. Neexistuje jedna nejlepší výplň pro oblast spánků. Používat se mohou různé typy výplní s kyselinou hyaluronovou, Sculptra a Radiesse, někdy i v kombinaci. Poslední dvě jmenované výplně aktivují navíc tvorbu kolagenu a mohou mít dlouhodobější výsledky, naopak vytvářejí menší objem.

5. Spánky nemusí být ošetřeny samostatně. Na výplně spánků často navazují výplně nadočnicových oblouků, lícních kostí, částí tváří před ušima, protože tyto oblasti tvoří ve výsledku jeden celek.

6. Důležitá je vyváženost proporcí tváří a spánků. Výrazné výplně tváří mohou vytvořit iluzi liftingu, ale při nepřiměřeném množství působí otekle a nepřirozeně.

7. U výplní spánků je větší spotřeba materiálu, výsledek má však velmi pěkný efekt k prezentaci mladistvého, vyváženého tvaru obličeje.

Výplň spánků

Přijďte na nezávaznou konzultaci

Zavolejte nám

606 048 188

Napište nám