Jsou potřeba výplně po faceliftingu a minifaceliftingu?

Jsou potřeba výplně po faceliftingu a minifaceliftingu?

Zvažují-li pacienti facelifting nebo mini- facelifting, často se ptají, do jaké míry jim budou odstraněny vrásky, vypnou-li se nosoretní rýhy nebo vyhladí propady pod ústními koutky, tzv. marionety. Cílem plastické operace je vypnutí povolené kůže. Současně se zjemní statické vrásky (nikoliv mimické např.kol očí). Rozsah, hloubka vrásek a kvalita pokožky je rozdílná a proto výsledný efekt je individuální. Současně je důležité zachovat přirozenost vzhledu.

Do mimiky obličejových svalů se při plastické operaci nezasahuje, proto je třeba počítat s tím, že tyto vrásky se opět postupně začnou tvořit či prohlubovat. Je třeba si uvědomit, že vrásky jsou pouze odrazem naší navyklé mimiky a schopnosti kůže tah mimickým svalů více či méně vyrovnávat.

Stejně i nosoretní rýhy probíhající od nosních křídel k ústním koutkům zůstávají v určitém rozsahu vždy. Faceliftingem je můžeme zjemnit a vyhladit, ale nikdy ne odstranit. Rovněž jemné kolmé vrásky na horním a dolním rtu lifting obličeje neodstraní ani neovlivní.


Facelifting

Facelifting je operace, při které se odstraní uvolněná pokožka a obličejové partie se vypnou. Indikací k operaci je výraznější povolení kůže v oblasti obličeje a krku. K faceliftingu bychom měli přistoupit v případě, že pokožka je již výrazněji povolená (nejčastěji to bývá v oblasti tváří v dolní polovině na hraně oblouku dolní čelisti a na krku v oblasti podbradku) a pokud již tkáně mají výrazněji sníženou eleasticitu. Operace se provádí v celkové anestézii.

Mini facelifting

Minifacelifting je moderní, méně invazivní metoda vypnutí dolních partií obličeje, vhodná tam, kde jsou menší známky povolení pokožky dolních kontur. U pacienta se vede drobný řez kolem boltce s odstraněním 2 – 3 cm nadbytečné pokožky. Liposukční kanylou může být odsát podbradek, pokud je potřeba. Vypnutím podkoží a sešitím kůže výkon končí. Postup je podobný, jako při standardním faceliftingu obličeje (vypnutí uvolněné kůže od středu obličeje směrem vzhůru), pouze je menší než u klasického zákroku. Zákrok probíhá pouze v místním znecitlivění, takže pacient odchází zhruba po dvou hodinách do domácí péče. Rekonvalescence trvá obvykle do dvou týdnů.

Tato unikátní operace se provádí hlavně u pacientek a pacientů do padesáti let věku. Další skupinou klientů jsou ti, kterým jejich pracovní a společenské vytížení nedovolí delší absenci.

Co facelifting ovlivní částečně:

Co facelifting neovlivní:

Možnosti řešení:

Co umí kyselina hyaluronová

Vyplnit propadlé nosoretní rýhy a jednotlivé vrásky na horním rtu a kol očí, vyzdvihnout pokleslé koutky i tváře, výplněmi lze mírně přizdvihnout obočí. V počáteční fázi nebo jako prevence „podepřít“ klesající a vadnoucí kontury v obličeji. Výplň jednak působí v obličeji jako mechanická podpora pod vráskami, jednak jako pozitivní metabolický stimul na zvýšení obsahu vody v pokožce, v důsledku čehož vypadá pleť daleko svěžeji.

Má schopnost výrazné hydratace pokožky, čímž pomáhá omladit strukturu pokožky, zjemnění vrásek v rámci mezoterapie.

Naopak výplněmi nelze vyřešit kožní nadbytky, což mají například horní a dolní víčka, a jen obtížně jimi můžete maskovat narušenou konturu dolní čelisti, tzv. „syslíky.“ Tam je ale možné použít jinou miniinvazivní metodu, a to niťový lifting.

Injekční výplně by měl provádět lékař, který má dostatečné zkušenosti v této oblasti.

Ideální efekt výplní

Ten by měl být hlavně přirozený. To znamená, že by neměla být vidět snaha o dosažení omlazení například o dvacet let a nemělo by jít o vyhlazování jakéhokoliv záhybu a vrásky za každou cenu. Výsledek by měl odrážet výraz odpočaté tváře.

Přijďte na nezávaznou konzultaci

Zavolejte nám

606 048 188

Napište nám